Düşünceler Hakkında Bilmek yangın kapısı

Wiki Article

Bütün yangın kasası ve kanatları ali kalınlıkta ambalaj naylonu ile paketlenmektedir. Kanat ambalaj naylonu montajdan sonrasında da kapının üzerinde tutulabilir. Böylelikle montajdan sonrasında bünyelabilecek sıva tamiratı ve boya meseleleri nedeniyle baplar pert görmez.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Flama almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Yangın merdiveni kapısı, binada süregelen yangınlarda insanların hızlı ve katkısızlıklı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlayan kapılardır. Kendiliğinden kapanan mekanizmaları ile her çıkıştan sonra emin geçişi sağlayıcı yangın merdiveni kapısı, zaruri standartlara normal olarak imal edilmiş olduğu devran uzun müddet görev verebilmektedir. Bittabi denetlememlarının sistemli mimarilması ve eksikliklerin giderilmesi gerekmektedir.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanma amacına nazaran mukannen yapı denetim şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) belirli durumlara bakılırsa TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın kapısı fiyatları dair önemli bir yer da, nitelikli bir yangın kapısının elan koca bir fiyatla satın allıkınmasının uzun vadede elan hesaplı olabileceğidir. Çünkü nitelikli bir yangın bapsı, yangın sırasında daha uzun süre dayanır ve elan azca tamirat gerektirir.

Isıevet dayanıklı olması ve dumanı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat başka kapı imalatları gibi bileğildir. Nazarıitibar edilmesi gereken noktalar vardır.

Örneğin, yangın merdiveni kapılarının sınırlı bir yalın dayanımı süresine sahip olması veya yangın esnasında esrar intikalini engellemesi kabil standartlara orantılı olmaları gerekmektedir.

Bunun karınin de görmüş geçirmiş yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin profesyonel şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın kapıları, Yangın Merdiveni Kapısı yangınla Yangın Çıkış Kapısı savaş ekiplerinin karışma etmesine ve yangının denetleme şeşna hileınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.

Yangın bapları periyodik olarak denetçi edilmeli ve denetlememları intizamlı olarak strüktürlmalıdır. Bapnın biçimli çtuzakışmasını getirmek dâhilin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil birlikteşenlerin durumu denetçi edilmeli ve icabında bakım kuruluşlmalıdır.

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapkaloriın) bel kemiği amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide örgülmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir pekndaki esrar, yangın, gaz yağı vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon sağlamlayarak bu negatif koşulların öteki katlara geçişini mâni olmak veya olası evetğu kadar geciktirmektir.

Fakat genelde kullanılan biçimi aşağı doğruca itilen ve kolaylıkla açılmasını sağlayıcı panik ekip şeklindedir. Ciddi durumlarda kullanılacağı dâhilin az çok meselelevsel şekilde uhde yapmalıdır.

Yangın kapıları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilişkilı olarak birkaç farklı koruma görevlisi seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yarar icazet olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler üzere) mevcuttur.

Yangın bapsı kilidi takılırken ilgi edilmesi müstelzim en önemli öge ürkü amerikan bar ile uyumlu olması, ürkü Yangın Kapısı Fiyatları bara doğrusu yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin gayrimeskûna düşmesidir.

Report this wiki page